Såhär känns det!

”När jag hade kört mitt pass var jag en lycklig man.”

Peter Landquist, CTT Systems AB

Kan man få en spontan kommentar efter Touring Car-eventet?
Det var fantastiskt, häftigt. För mig som är bilgalen och väldigt intresserad av racing var det en totalupplevelse.

Berätta om dagen!
Förväntningarna var stora. Vi startade tidig morgon från Nyköping, min kollega och jag, och anlände lagom till lunch. Första intrycket var att banan såg liten ut, men sen när jag fick höra att de har kört STCC där och att det är riktiga racingbilar, som har använts i de tyska mästerskapen, då steg förväntningarna ännu mer. Upplägget med lunch gav en bra inramning, det gör att man slappnar av lite. Sen var det förarmöte, då blir man lite lagom upphetsad: Si och så går det till, kör ni av i den här kurvan kostar det 64 tkr, typ. Då lyssnar man ordentligt. På sätt och vis är det en lek – men en lek med saker som kan få ganska stora konsekvenser.

Sen var det dags att köra. När jag hoppade in i bilen med balaklavan och hjälmen och satte mig i sätet fick jag nästan lite klaustrofobi. Jag satt som fastskruvad, varmt och svettigt var det, ångesten smög sig på, men så fort man börjar köra försvinner allt annat, det är bara fokus på körningen. Det som är intressant är att ta kurvorna så fort som möjligt. Man kör med riktiga racingbilar, som kan vara ganska svårhanterliga om man kommer fel in i kurvan, börja hoppa och ha sig. Sturup är en väldigt teknisk bana, väldigt kul, det är imponerande att de har kört STCC där. Den är fin, välbyggd, välordnad, med bra säkerhetsanordningar. Det är väldigt proffsigt allting: byggnaden, runt banan, hela anläggningen såg väldigt proper ut.

När jag hade kört mitt pass var jag en lycklig man. Om jag ska summera dagen på Sturup så var det fullständig lycka. Riktigt bra upplägg. Väldigt trevliga människor som mötte oss. Proffsiga arrangörer. Tydligt och klart, inget svammel, klara regler – det tycker jag är bra. Sen var det roliga människor som var med. En del hade kört förut, somliga inte alls. Diskussionerna efteråt, att dela erfarenheterna, prata om hur det kändes, ja, det var mycket intressant. Och sen avslutningen, att bo på trevligt hotell, äta god mat, och så lite pilsner på det. Toppen!

Om du ska sammanfatta kan du säga att jag var en väldigt lycklig man efteråt.

Dela: