Historik

The Sturup story.

Sturup Raceway byggdes 1972 som en 700 meter lång rally cross-bana. Under 80-talet förlängdes banan till 1200 meter. På 90-talet asfalterade banan och blev därmed en racingbana för bilar och motorcyklar. När vi gick in i det nya milleniet utvecklades banan ytterligare och 2005 fick banan den form den har idag och mäter nu 2087 meter.

Under de senaste åren har banan licensierats för FIA, FIM och CIK. Flera stora tävlingar har körts här, både DTC och STCC.
Flera tävlingar som körts på Sturups tekniska och krävande bana är Pro Superbike 1000, Super Kart, The Nordic Supercar Championship och North European Zone Championship Formula Ford.

Sturup Raceway är en utmanande bana med många kurvor, där föraren får jobba hela tiden. Varv efter varv. Banan har blivit en favorit för den växande motorsporten Drifting och varje år körs European Drifting Championship här.

Idag är Sturup Raceway så mycket mer än racing. Idag erbjuder banan fantastiska konferenser, stora som små. Den är också ett utbildningscenter för säker körning och eco-driving.

Dela: